Адвокатом Ао “юнімайндс” викрито фальсифікацію експертизи в судовому процесі

12 жовтня 2020 року відбулося чергове судове засідання у справі за обвинуваченням голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Його звинувачують у нанесенні удару журналісту. Захист обвинуваченого здійснює адвокат та партнер АО “Юнімайндс” Дмитро Онученко.

Під час засідання адвокатом було допитано скандального медичного експерта який проводив у справі одну з медичних експертиз та лікаря-рентгенолога. Експерт та рентгенолог дали різні свідчення. 

Нагадаємо, що інцидент трапився вранці 8 червня 2017 року, коли Віталій приїхав за викликом до військкомату Дніпровського району міста Києва, де його очікував Філімоненко, який довго займався провокаціями в сторону Шабуніна та інших членів ЦПК.  Віталій штурхнув провокатора в область обличчя. 

“Ми вважаємо, що рентгенолога залучили саме для фальсифікації результатів експертизи. Адже залучений спеціаліст за законом не несе кримінальної відповідальності за проведений ним аналіз та результати. Це дуже зручна схема, яка на практиці допомагає медексперту уникнути відповідальності за недостовірні висновки”, – коментує адвокат Віталія Шабуніна Дмитро Онученко.

“Все це в підсумку підтверджує, тезу про те, що експертизи у цій справі є щонайменше сумнівними. Допити викликали більше питань, ніж відповідей і ми досі не розуміємо, чому не усі дослідження Філімоненка були взяті в основу експертиз. Адже проігнорованою як ми бачимо була томографія зроблена в перший день після інциденту і не показала жожних ушкоджень кісток у Філімоненка”, – додає Онученко.