Широкоформатний захід на тему фінансів

Столична правова фундація «SPF Expert» та Адвокатське об’єднання «UniMinds» спільно з Асоціацією платників податків в м. Києві, організували 25 лютого в м. Києві широкоформатний захід з елементами панельної дискусії «ФІНАНСИ – СЬОГОДЕННЯ В МАЙБУТНЬОМУ». Модератором виступила партнер «SPF Expert», журналіст Тамара Мішина.

Для участі у заході були запрошені провідні фахівці та експерти податкової сфери, висококласні адвокати-практики, економісти, керівники підприємств. Серед учасників були Олександр Саприкін, директор виконавчої дирекції Асоціації платників податків в м. Києві на чолі із заступником начальника Вадимом Дідком.Теми обговорення присвячені новаціям у податковій сфері, особливостям роботи столичних електронних сервісів у період карантину, нововведенням в системі фінмоніторингу в Україні та їх впливу на бізнес.

Києві на чолі із заступником начальника Вадимом Дідком.Теми обговорення присвячені новаціям у податковій сфері, особливостям роботи столичних електронних сервісів у період карантину, нововведенням в системі фінмоніторингу в Україні та їх впливу на бізнес. Форум привітальним словом відкрив Кушнарьов Максим, автор і керівник проекту, кандидат наук, керівник ГО «Оберіг суспільства», співзасновник Історико-культурологічного товариства «Оберіг часу», член Ради Асоціації платників податків в м. Києві, який відзначив активність новацій у податковій галузі та окреслив коло питань, які обговорюватимуться учасниками заходу.

Заступник начальника ГУ ДПС у м. Києві Вадим Дідок розповів учасникам про нововведення ДПС щодо організації роботи електронних сервісів у 2021 році та співпрацю з цих питань з європейськими країнами. Заступник начальника ГУ ДПС у м. Києві Вадим Дідок розповів учасникам про нововведення ДПС щодо організації роботи електронних сервісів у 2021 році та співпрацю з цих питань з європейськими країнами. В.о. начальника управління електронних сервісів ГУ ДПС у м. Києві Марія Лаврик розповіла учасникам, як працюють столичні ЦОП в період карантину, відповіла на запитання учасників в яких ЦОП м. Києва можливо отримати Електронні довірчі послуги для юридичної особи. Член Української Ради Бізнесу, керівник Асоціації учасників валютного ринку Павло Кушніренко підняв актуальне питання – боротьби із шахрайством при отриманні банківської позики шляхом визнання особи недієздатною. Особливо інформативним став виступ адвокатів, партнерів АО «UniMinds» Дмитра Онученка та Марини Гаврилюк, які на прикладах резонансних судових справ розглянули типові схеми відмивання грошей з використанням іноземних юрисдикцій, а також детально зупинилися на ситуації із впровадженням сучасних норм фінансового моніторингу в Україні. Костянтин Швабій, доктор економічних наук, професор, експерт «SPF Expert», член Незалежного неурядового Інституту з досліджень у сфері економіки та фінансів «GROWFORD INSTITUTE», у свою чергу, розглянув долучення України до BEPS, MLI, FATCA та CRS, законодавчі норми щодо здійснення первинного фінансового моніторингу, мету використання офшорів та альтернативи офшорам після їх «смерті». Учасники семінару відзначили його актуальність, інформативність, практичний підхід розгляду проблематики в розрізі поглядів представників бізнесу, адвокатів, юристів та столичних податкових органів. Також, як спікери, так і учасники висловили сподівання на проведення організаторами чергового заходу у березні-квітні п.р. і засвідчили своє бажання прийняти у ньому участь.